Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś dla miłośników białej czekolady... I wiórek kokosowych. Dla mnie takie połączenia są idealne.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416311
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4129
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416311
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2846
Składniki
Czekoladę posiekać lub zetrzeć na tarce, podobnie zrobić z masłem. Śmietanę zagotować i do śmietany dodać czekoladę, a także masło. Wymieszać trzepaczką, aż powstanie gładka masa. Wstawić na noc do lodówki, aby wszystko zastygło. Łyżeczką nabierać masę i formować małe kuleczki, obtaczać w wiórkach/migdałach/orzechach. Co kto woli ;-) Masa jest bardzo kleista, szybko mięknie pod wpływem ciepła, dlatego kuleczki należy formować błyskawicznie. Można przechowywać do kilku dni w lodówce.