Do góry

Desery Przepis na:

Trufle z białej czekolady

Trufle z białej czekolady

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 771

Dodano:

Odsłon: 398

Coś dla miłośników białej czekolady... I wiórek kokosowych. Dla mnie takie połączenia są idealne.

Składniki

  • 200 g białej czekolady
  • 50 g śmietany 30%
  • wiórki kokosowe
  • 30 g masła
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Trufle z białej czekolady

Przygotowanie

  1. Czekoladę posiekać lub zetrzeć na tarce, podobnie zrobić z masłem. Śmietanę zagotować i do śmietany dodać czekoladę, a także masło. Wymieszać trzepaczką, aż powstanie gładka masa. Wstawić na noc do lodówki, aby wszystko zastygło.

    Łyżeczką nabierać masę i formować małe kuleczki, obtaczać w wiórkach/migdałach/orzechach. Co kto woli ;-)

    Masa jest bardzo kleista, szybko mięknie pod wpływem ciepła, dlatego kuleczki należy formować błyskawicznie. Można przechowywać do kilku dni w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń