Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko i smacznie.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6912
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 315
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 3442
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 496
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 295
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 6912
Lekki krem ogórkowy z pewnością sprawdzi się na te letnie upały (oby kilka dn...
Odsłon: 315
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki. Ciasto pieczemy ok. 25 minut w 190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie. Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki. Gotową masą wypełniamy środek ciasta. Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej. Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.