Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosto, szybko i smacznie.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7787
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7787
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 173
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 388
Składniki
Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąt 25 X 20 cm, z reszty wycinamy 1,5-2 cm paski i zakrywamy boki ciasta. Ja jeszcze na rogi wycięłam listki. Ciasto pieczemy ok. 25 minut w 190 C. Studzimy i kruszymy środek ciasta robiąc miejsce na nadzienie. Serek mieszamy i stopniowo dolewamy mleko , syrop klonowy i sok z limonki. Gotową masą wypełniamy środek ciasta. Truskawki kroimy w ćwiartki i pod lekki skosem układamy na masie serowej. Wierzch posypujemy startą skórką z limonki.