Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na domową, smakowitą galaretkę przygotowywaną z dżemu truskawkowego. Lekka i delikatna rozkosz dla podniebienia :)
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2552
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 385
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 2552
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 385
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4363
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, a następnie dodajemy do niej sok z cytryny oraz dżem i dokładnie mieszamy. Całość zalewamy gorącą wodą i ponownie mieszamy. Powstałą mieszankę wlewamy do pucharków lub miseczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia. * Galaretkę można dosłodzić lub dodać większą ilość dżemu - wszystko zależy od tego jak bardzo jest słodki. ** Najlepszy do przygotowania galaretki będzie dżem domowy z kawałkami truskawek. Życzę smacznego! :)