Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na domową, smakowitą galaretkę przygotowywaną z dżemu truskawkowego. Lekka i delikatna rozkosz dla podniebienia :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 263
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 263
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2224
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 977
Składniki
Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody, a następnie dodajemy do niej sok z cytryny oraz dżem i dokładnie mieszamy. Całość zalewamy gorącą wodą i ponownie mieszamy. Powstałą mieszankę wlewamy do pucharków lub miseczek, schładzamy i wstawiamy do lodówki do stężenia. * Galaretkę można dosłodzić lub dodać większą ilość dżemu - wszystko zależy od tego jak bardzo jest słodki. ** Najlepszy do przygotowania galaretki będzie dżem domowy z kawałkami truskawek. Życzę smacznego! :)