Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowa kostka bez pieczenia
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia aby łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty wylać powoli niewielką części pianki tak aby przykryła biszkopty i włożyć do lodówki na ok. 10 minut a następnie wylać pozostałą cześć pianki. Dzięki temu biszkopty nie podniosą nam się do góry. Włożyć do lodówki na godzinę aby pianka stężała. Mus truskawkowy Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 750 ml wrzątku i przestudzić a następnie wymieszać z truskawkami. Gotowy mus wylać na stężałą piankę truskawkową. Odstawić do ponownego stężenia na kilka godzin lub na całą noc. Smacznego!