Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wymaga troszke pracy ale efekt cieszy i bardzo smakuje....:)))
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 82
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 880
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 34
Popękane ciasteczka cytrynowe rodem z Włoch. Mocno maślane i kruche. Do tego...
Odsłon: 82
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 880
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 34
Składniki
BISZKOPT: Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy po jednym żółtku ciągle ubijając. Dodajemy mąke z proszkiem, lekko mieszając. Pieczemy przez 20-25 min w 175 stopniach w prostokątnej blaszce.
MUS TRUSKAWKOWY: Truskawki dzielimy na dwie części. Jedną część miksujemy a drugą kroimy na kawałki. Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance wody - studzimy. Dobrze schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno, dodajemy zmiksowane truskawki, galaretki i pokrojone owoce. Lekko tężącą masę wykładamy na upieczony biszkopt i wstawiamy do lodówki.
KREM RAFAELLO: Czekoladę rozpuszczamy w niewielkiej ilości śmietanki. Schłodzoną śmietankę ubijamy razem ze Snieżką, dodajemy adwokat, rozpuszczoną, przestudzoną czekoladę, pokruszone biszkopty, kokos, żelatynę rozpuszczoną w 2 łyżkach wody - wszystko lekko mieszamy. Gotowy krem wykładamy na mus truskawkowy i ponownie wstawiamy do lodówki.
MASA SMIETANKOWA: Schłodzoną śmietankę ubijamy ze śmietanką Fix, stopniowo dodajemy cukier puder. Gotową masę wykładamy na krem rafaello. Wierzch posypujemy lekko uprażonymi płatkami migdałowymi.
Całość wstawiamy do lodówki na kilka godzin. SMACZNEGO:)))