Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z truskawkami na zimno bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i łatwy do przygotowania. Polecam go szczególnie w upalne dni.
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 143
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 58
Najlepsza surówka z selera, gruszki i marchewki z dodatkiem żurawiny idealna...
Odsłon: 143
Pyszny i puszysty piernik który przygotujesz bez użycia miksera dosłownie w 5...
Odsłon: 252
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 58
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. 2/3 włożyć do garnka, zagotować. Wsypać 1 galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku, odłożyć w chłodne miejsce.
2 galaretki rozpuścić w 150 ml wody. Pozostałe truskawki zmiksować ( kilka odłożyć do dekoracji).
Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym, połączyć z płynną galaretką i zmiażdżonymi truskawkami, dosłodzić do smaku cukrem pudrem.
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, bok połówkami truskawek.
Wylać masę serową, wcisnąć pozostałe truskawki, odłożyć do stężenia.
Na wierzch sernika wyłożyć przygotowany tężejący mus, pozostawić do stężenia, ozdobić według uznania.