Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z truskawkami na zimno bardzo efektownie wygląda, jest pyszny i łatwy do przygotowania. Polecam go szczególnie w upalne dni.
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30943
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 30943
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9675
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2164
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4161
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 877
Składniki
Truskawki umyć, usunąć szypułki. 2/3 włożyć do garnka, zagotować. Wsypać 1 galaretkę i żelatynę, dokładnie wymieszać, dosłodzić do smaku, odłożyć w chłodne miejsce.
2 galaretki rozpuścić w 150 ml wody. Pozostałe truskawki zmiksować ( kilka odłożyć do dekoracji).
Ser biały zmiksować z cukrem waniliowym, połączyć z płynną galaretką i zmiażdżonymi truskawkami, dosłodzić do smaku cukrem pudrem.
Dno tortownicy o średnicy 25 cm wyłożyć biszkoptami, bok połówkami truskawek.
Wylać masę serową, wcisnąć pozostałe truskawki, odłożyć do stężenia.
Na wierzch sernika wyłożyć przygotowany tężejący mus, pozostawić do stężenia, ozdobić według uznania.