Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sernik na zimno
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21730
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 369
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21730
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 369
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 750 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i je również odstawiamy do całkowitego przestygnięcie. Na dno tortownicy wyłożoną papierem wykładamy ciasno biszkopty. Możemy je nasączyć mlekiem lub wodą z dodatkiem cytryny. Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy ser z wiaderka. Chwile miksujemy na wolnych obrotach, następnie dodajemy przestudzoną, ale nie tężejące galaretki truskawkową. Gotową masę serową wylewamy na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy po całości. Ciasto wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Gdy masa serowa nie jest już płynna wykładamy na górę przygotowane owoce a na to tężejącą już galaretkę krystaliczną. Ciasto wkładamy do lodówki ponownie do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Smacznego :)