Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sernik na zimno
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4313
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 838
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1095
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4055
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 9862
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1011
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4313
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 838
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1095
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4055
Składniki
Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 750 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i je również odstawiamy do całkowitego przestygnięcie. Na dno tortownicy wyłożoną papierem wykładamy ciasno biszkopty. Możemy je nasączyć mlekiem lub wodą z dodatkiem cytryny. Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy ser z wiaderka. Chwile miksujemy na wolnych obrotach, następnie dodajemy przestudzoną, ale nie tężejące galaretki truskawkową. Gotową masę serową wylewamy na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy po całości. Ciasto wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Gdy masa serowa nie jest już płynna wykładamy na górę przygotowane owoce a na to tężejącą już galaretkę krystaliczną. Ciasto wkładamy do lodówki ponownie do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Smacznego :)