Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Truskawkowy sernik na zimno
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11564
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10233
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1162
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11564
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 565
Składniki
Dwie galaretki krystaliczne rozpuszczamy w 750 ml wrzącej wody, mieszamy i odstawiamy do całkowitego przestygnięcia. Dwie galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody, dokładnie mieszamy i je również odstawiamy do całkowitego przestygnięcie. Na dno tortownicy wyłożoną papierem wykładamy ciasno biszkopty. Możemy je nasączyć mlekiem lub wodą z dodatkiem cytryny. Schłodzoną śmietankę 30% ubijamy na sztywno. Do ubitej śmietanki dodajemy ser z wiaderka. Chwile miksujemy na wolnych obrotach, następnie dodajemy przestudzoną, ale nie tężejące galaretki truskawkową. Gotową masę serową wylewamy na biszkopty i dokładnie rozprowadzamy po całości. Ciasto wkładamy do lodówki do lekkiego stężenia. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Gdy masa serowa nie jest już płynna wykładamy na górę przygotowane owoce a na to tężejącą już galaretkę krystaliczną. Ciasto wkładamy do lodówki ponownie do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Smacznego :)