Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy twardy sernik dla tych, co nie lubią piankowych i puszystych niby-serników.
Ser zmiel 2-, 3-krotnie (w zależności od gęstości sitka). Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Utartą masę dodaj do sera. Dodaj kaszę manną, mąkę ziemniaczaną, sparzone wrzątkiem rodzynki i płatki migdałowe. Ubij pianę z białek i wymieszaj z masą serową.
Formę posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż masę serową i piecz ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. Po upieczeniu polej lukrem lub np. polewą czekoladową.
Przepyszny klasyk w kuchniach mam i babć. Sernik gotowany należy do kategorii...
Odsłon: 8194
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 221
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 158
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 63
Wysmażone, chrupiące, z bogatym farszem w środku - naleśniki z pieczarkami i...
Odsłon: 221
Kruche ciasteczka z cukrem i duńskie ciastka maślane to jedne z najchętniej k...
Odsłon: 158
Pyszny i sycący obiad, który przygotujecie w kilka chwil. Kasza, warzywa, ku...
Odsłon: 63
Składniki
Ser zmiel 2-, 3-krotnie (w zależności od gęstości sitka). Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Utartą masę dodaj do sera. Dodaj kaszę manną, mąkę ziemniaczaną, sparzone wrzątkiem rodzynki i płatki migdałowe. Ubij pianę z białek i wymieszaj z masą serową.
Formę posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż masę serową i piecz ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. Po upieczeniu polej lukrem lub np. polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Brownie rabarbarowe
Desery
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Desery
Kruche ciasteczka z cukrem
Desery
Sernik z wiaderka na cieście kruchym
Brownie rabarbarowe
Jedni się nim zachwycają, inni omijają z daleka. Dla fanów rabarbaru.
Odsłon: 6
Ciasto migdałowe z rabarbarem
Mieszanka słodkiego i kwaśnego - delikatne, puszyste migdałowe ciasto, słodko...
Odsłon: 21