Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy twardy sernik dla tych, co nie lubią piankowych i puszystych niby-serników.
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2678
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 503
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 443
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 191
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Przepis dnia
Każdy, kto chociaż raz spróbuje tego ciasta, z pewnością będzie chciał do nie...
Odsłon: 2678
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 503
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 170
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 443
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 191
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 126
Składniki
Ser zmiel 2-, 3-krotnie (w zależności od gęstości sitka). Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Utartą masę dodaj do sera. Dodaj kaszę manną, mąkę ziemniaczaną, sparzone wrzątkiem rodzynki i płatki migdałowe. Ubij pianę z białek i wymieszaj z masą serową.
Formę posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż masę serową i piecz ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. Po upieczeniu polej lukrem lub np. polewą czekoladową.