Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prawdziwy twardy sernik dla tych, co nie lubią piankowych i puszystych niby-serników.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44604
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181975
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 188
Składniki
Ser zmiel 2-, 3-krotnie (w zależności od gęstości sitka). Utrzyj masło z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodając po jednym żółtku. Utartą masę dodaj do sera. Dodaj kaszę manną, mąkę ziemniaczaną, sparzone wrzątkiem rodzynki i płatki migdałowe. Ubij pianę z białek i wymieszaj z masą serową.
Formę posmaruj masłem i wysyp bułką tartą. Wyłóż masę serową i piecz ok. 45 min w piekarniku nagrzanym do 180-200 st. Po upieczeniu polej lukrem lub np. polewą czekoladową.