Do góry

Desery Przepis na:

Twarogowe pączusie

Twarogowe pączusie

Autor:

Przepisów i artykułów: 219 Ocena: 2373

Dodano:

Odsłon: 12940

Szybkie, puszyste, delikatne, wilgotne w środku i przepyszne mini pączusie z twarogiem. Polecam!

Składniki

  • 250g mielonego twarogu
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 jaja
  • olej do smażenia + 1 łyżeczka spirytusu
  • cukier puder do posypania
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Twarogowe pączusie

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

    W misce umieścić wszystkie składniki. Całość wymieszać i zagnieść.

    Z zagniecionego ciast wycinać (np. kieliszkiem) pączusie. Wygładzić dłońmi.

    Olej wraz z łyżeczką spirytusu mocno rozgrzać. Smażyć pączki na złoty kolor. Gdy będą rumiane wyjmujemy na ręcznik papierowy. Jeszcze ciepłe oprószyć cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń