Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super smaczne i bardzo proste w wykonaniu
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231633
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4901
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36076
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1334
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231633
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4901
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36076
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1334
        
        
                Składniki
1) Twaróg z jajkiem, żółtkiem, ksylitolem, olejkiem waniliowym oraz olejem rzepakowym blendujemy na jednolitą masę
2)Do uzyskanej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut przykrywając ściereczką aby nie obeschło.
3)Ciasto podzielimy na dwie części. Każdą cienko wałkujemy. Dzielimy na osiem trójkątów i każdy 2-3 razy naciąć.
4)Gruszki obierz, pokrój w półplasterki, układaj na trójkątach, posyp cynamonem i zawijaj.
5)Układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp makiem lub sezamem (u mnie czarny sezam z mielonymi orzechami). Piecz około 25 minut w temperaturze 170°C
Smacznego Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/