Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super smaczne i bardzo proste w wykonaniu
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11418
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4967
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1183
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9977
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11418
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4967
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1183
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9977
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
1) Twaróg z jajkiem, żółtkiem, ksylitolem, olejkiem waniliowym oraz olejem rzepakowym blendujemy na jednolitą masę
2)Do uzyskanej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut przykrywając ściereczką aby nie obeschło.
3)Ciasto podzielimy na dwie części. Każdą cienko wałkujemy. Dzielimy na osiem trójkątów i każdy 2-3 razy naciąć.
4)Gruszki obierz, pokrój w półplasterki, układaj na trójkątach, posyp cynamonem i zawijaj.
5)Układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp makiem lub sezamem (u mnie czarny sezam z mielonymi orzechami). Piecz około 25 minut w temperaturze 170°C
Smacznego Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/