Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
super smaczne i bardzo proste w wykonaniu
1) Twaróg z jajkiem, żółtkiem, ksylitolem, olejkiem waniliowym oraz olejem rzepakowym blendujemy na jednolitą masę
2)Do uzyskanej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut przykrywając ściereczką aby nie obeschło.
3)Ciasto podzielimy na dwie części. Każdą cienko wałkujemy. Dzielimy na osiem trójkątów i każdy 2-3 razy naciąć.
4)Gruszki obierz, pokrój w półplasterki, układaj na trójkątach, posyp cynamonem i zawijaj.
5)Układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp makiem lub sezamem (u mnie czarny sezam z mielonymi orzechami).
Piecz około 25 minut w temperaturze 170°C
Smacznego
Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/
Smak z dzieciństwa:) Babcia miała zawsze pełne słoje takich gruszek:)
Odsłon: 15744
Dziś na obiad zrobiłam żeberka trójkąty. Te żeberka mają w sobie bardzo dużo...
Odsłon: 3083
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 163
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 70
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 49
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 63
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5157
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52382
Zapiekanka która zachwyci smakiem, aromatem. Może być na drugie danie lub gor...
Odsłon: 163
Fasolka po bretońsku to jedno ulubione danie jednogarnkowe mojego męża. Można...
Odsłon: 70
Bardzo prosty sos do potraw z grilla, ale nie tylko, do różnych smażonych i p...
Odsłon: 49
Cevapcici to pyszne grillowane mielone mięso rozpowszechnione na Bałkanach w...
Odsłon: 63
Rolada na upieczonym, warzywnym cieście z szynką i serem oraz natką pietruszki
Odsłon: 5157
Pyszne , delikatne pulpeciki z kremowym koperkowym sosie.
Odsłon: 52382
Składniki
1) Twaróg z jajkiem, żółtkiem, ksylitolem, olejkiem waniliowym oraz olejem rzepakowym blendujemy na jednolitą masę
2)Do uzyskanej masy dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i zagniatamy ciasto. Ciasto odstawiamy na 30 minut przykrywając ściereczką aby nie obeschło.
3)Ciasto podzielimy na dwie części. Każdą cienko wałkujemy. Dzielimy na osiem trójkątów i każdy 2-3 razy naciąć.
4)Gruszki obierz, pokrój w półplasterki, układaj na trójkątach, posyp cynamonem i zawijaj.
5)Układaj na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym białkiem i posyp makiem lub sezamem (u mnie czarny sezam z mielonymi orzechami). Piecz około 25 minut w temperaturze 170°C
Smacznego Więcej przepisów:https://kazimierzdieta.wordpress.com/
Przepisy Desery
Desery
Szybkie ciasto z jabłkami
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Szybkie ciasto z jabłkami
Szarlotki są ciastami bardzo lubianymi i często obecnymi na polskich stołach....
Odsłon: 6
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 214