Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na ucierane ze śliwkami
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1558
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1313
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1381
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1277
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1558
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1313
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1381
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1277
Składniki
Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Jak masa będzie już puszysta, powoli dodawać po jednym jajku ciągle ucierając. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Pod koniec ucierania powoli dosypywać mąkę, ciągle ucierając. Gdy masa będzie już dokładnie wymieszana, przełożyć na formę wyłożoną papierem. Śliwki umyć, przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Poukładać na cieście i posypać kruszonką . Miękkie masło rozetrzeć z cukrem pudrem i mąką. Tak przygotowaną kruszonką posypać ciasto. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok 40-45 minut.