Do góry

Desery Przepis na:

Ucierane z malinami i kruszonką

Ucierane z malinami i kruszonką

Autor:

Przepisów i artykułów: 563 Ocena: 7950

Dodano:

Odsłon: 6178

Jest to ciasto bardzo smaczne, proste i szybkie w wykonaniu. Maliny można zastąpić innymi owocami, świeżymi lub zamrożonymi.

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • 1 i 1/2 szklanki cukru
  • 7 całych jaj
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • na kruszonkę;
  • 1/4 kostki margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • mąka około 3/4 szklanki.
  • dodatkowo maliny ( u mnie mrożone )
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Ucierane z malinami i kruszonką

Przygotowanie

  1. wykonanie;

    Margarynę zmiksować z cukrami na puszystą masę. Dodawać stopniowo po jednym jajku.
    Gdy masa będzie wymieszana, dodawać po łyżce mąki, przesianej z proszkiem do pieczenia.
    Miksować do uzyskania puszystej masy.

    Kruszonkę wyrobić z podanych składników. Ma być sypka.
    Na ciasto wyłożyć maliny, posypać kruszonką.

    Piec w 170* od 50- 60 minut.
    Duża blacha

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 09 lutego 2017 Pychotki z malinami...przypomnienie lata...mniammm...:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń