Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, a zarazem pyszne:) Polecam:)
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 682
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11168
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 682
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11168
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3951
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1368
Składniki
Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i pozostawić w ciepłym miejscu by zrobiły się półpłynne.
Mąkę przesiać i posiekać z margaryną. Dodać cukier waniliowy, jajka, płynne drożdże oraz śmietanę. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na chwilę by drożdże zaczęły pracować.
Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w grubsze plasterki. Jeśli ktoś lubi cynamon można jabłka posypać delikatnie cynamonem. Podrośnięte ciasto rozwałkować jak na pierogi. Wykrawać szklanką (ja używam kufla do piwa) krążki. Kawałek jabłka kłaść na środek krążka i sklejać na pół jak pierogi.
Posmarować je roztrzepanym białkiem i piec 15 minut w 170 stopniach, ( ja piekę z termoobiegiem) aż uśmieszki się przyrumienią.Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Mi z tej porcji wychodzi ok. 40 sztuk.