Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, a zarazem pyszne:) Polecam:)
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 532
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 993
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2717
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 532
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 993
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 186
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2717
Składniki
Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i pozostawić w ciepłym miejscu by zrobiły się półpłynne.
Mąkę przesiać i posiekać z margaryną. Dodać cukier waniliowy, jajka, płynne drożdże oraz śmietanę. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na chwilę by drożdże zaczęły pracować.
Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w grubsze plasterki. Jeśli ktoś lubi cynamon można jabłka posypać delikatnie cynamonem. Podrośnięte ciasto rozwałkować jak na pierogi. Wykrawać szklanką (ja używam kufla do piwa) krążki. Kawałek jabłka kłaść na środek krążka i sklejać na pół jak pierogi.
Posmarować je roztrzepanym białkiem i piec 15 minut w 170 stopniach, ( ja piekę z termoobiegiem) aż uśmieszki się przyrumienią.Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Mi z tej porcji wychodzi ok. 40 sztuk.