Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste, szybkie, a zarazem pyszne:) Polecam:)
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 879
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 879
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1042
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2083
Składniki
Drożdże pokruszyć, zasypać cukrem i pozostawić w ciepłym miejscu by zrobiły się półpłynne.
Mąkę przesiać i posiekać z margaryną. Dodać cukier waniliowy, jajka, płynne drożdże oraz śmietanę. Zagnieść ciasto i odstawić w ciepłe miejsce na chwilę by drożdże zaczęły pracować.
Jabłka obrać, wydrążyć i pokroić w grubsze plasterki. Jeśli ktoś lubi cynamon można jabłka posypać delikatnie cynamonem. Podrośnięte ciasto rozwałkować jak na pierogi. Wykrawać szklanką (ja używam kufla do piwa) krążki. Kawałek jabłka kłaść na środek krążka i sklejać na pół jak pierogi.
Posmarować je roztrzepanym białkiem i piec 15 minut w 170 stopniach, ( ja piekę z termoobiegiem) aż uśmieszki się przyrumienią.Ostudzone posypuję cukrem pudrem. Mi z tej porcji wychodzi ok. 40 sztuk.