Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takiej zimnej kawce nikt nie odmówi, spokojnie możemy ją podać dzieciom, ciśnienie na pewno im nie podskoczy.
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 75
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4668
Składniki
Ścinamy zwężenie stożkowych wafli do lodów. Z wafli tortowych za pomocą metalowej okrągłej foremki wycinamy podstawę do filiżanki, potem z pozostałej części wycinamy ucho do filiżanki.
Czekoladę z odrobiną mleka rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną czekoladą przyklejamy górę filiżanki do podstawy i uchwyty do gotowej już filiżanki. Pozostałą czekoladą smarujemy wnętrze wafli, filiżanki wstawiamy na kilka minut do zamrażalnika. Potem wypełniamy je jogurtem kawowym i z powrotem wstawiamy do zamrożenia. Po godzinie w całości jadalna zimna kawka gotowa.