Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 118 Ocena: 1695
Dodano: 22.11.2015
Odsłon: 14614
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
jajka, miękka palma, culkier utrzeć mikserem z 3 minuty, masa ma być o zważonej konsystencji, wsypać przyprawę korzenną, kakao, mąkę, proszek i sodę, zmiksować na jednolitą masę
wlać mleko i połączyć składniki
całe migdały rozdrobnić nie za drobno w rozdrabniaczu, wsypać do ciasta i połączyć mikserem składniki
tortownica 24 cm, dno wyłożone papierem do pieczenia, boków nie smarować - ciasto rozsmarować w blaszce, piec w 190 C 60 minut, do suchego patyczka
zimne ciasto przekroić na połowę, nasączyć np. herbatą z cytryną i włożyć 1 blat do tortownicy
mus z dyni z 1 szklanki wymieszać z jogurtem i galaretką rozmieszaną w 1 szklance gorącej wody, tężejącą dynię wyłożyć na ciasto, mus z dyni z 2 szklanki wymieszać z galaretką rozmieszaną w szklance gorącej wody i tężejącą wyłożyć na dynię z jogurtem
nakryć blatem ciasta i lekko docisnąć, schować do lodówki na kilka godzin
zimną śmietanę 30% 250 ml ubić z 2 łyżkami cukru pudru i śmietanfixem, szprycka nałożyć śmietanę na cieście, boki posmarować resztą śmietany, schować do lodówki najlepiej na całą noc
zapraszam na inne przepisy: http://babiedolygdynia.blogspot.com/
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)