Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, tani i bardzo łatwy pomysł na deser. Wafel z masą orzechową przygotujesz w niecałe pół godziny. Włoskie orzechy dodane do masy nadają jej wspaniałej tekstury, dzięki czemu masz wrażenie jakbyś jadł jedne z popularnych pralinek.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Masło przełóż do garnka, wsyp cukier i wlej mleko. Podgrzewaj na małym ogniu do momentu rozpuszczenia się masła i cukru, następnie dodaj kakao i całość wymieszaj. Odstaw z ognia.
Gdy masa lekko przestygnie, partiami wsypuj mleko w proszku, za każdym razem energicznie mieszając. Na samym końcu dodaj drobno posiekane orzechy.
Masę rozsmaruj na waflu, przyłóż drugim i dociśnij rękoma. Ponownie wyłóż masę i przykryj kolejnym waflem. Tak przygotowane wafle zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na około 2 godziny.
Wafel z masą orzechową możesz podzielić na części wielkości batoników lub pokroić na małe kwadratowe kawałki.