Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś do kawki proponuję pyszne, przekładane wafle tortowe masą kakaową, udekorowane czekoladą oraz orzeszkami.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16248
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6545
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14228
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1647
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 16248
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6545
Składniki
1. Margarynę przekładamy do rondelka, wsypujemy kakao, cukier, wlewamy mleko i rozpuszczamy. 2. Następnie studzimy i mieszając dodajemy stopniowo mleko w proszku. 3. Gotową masą smarujemy cienko cztery wafle, składamy razem ze sobą a piątym przykrywamy górę.
4. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietaną, powstaje nam polewa czekoladowa, którą polewamy dowolnie wierzch wafli i posypujemy orzeszkami. 5. Kroimy na małe kawałki.
Gotowe. 7. Smacznego