Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś do kawki proponuję pyszne, przekładane wafle tortowe masą kakaową, udekorowane czekoladą oraz orzeszkami.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11936
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 120
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8676
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155390
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1171
Składniki
1. Margarynę przekładamy do rondelka, wsypujemy kakao, cukier, wlewamy mleko i rozpuszczamy. 2. Następnie studzimy i mieszając dodajemy stopniowo mleko w proszku. 3. Gotową masą smarujemy cienko cztery wafle, składamy razem ze sobą a piątym przykrywamy górę.
4. Czekoladę rozpuszczamy razem ze śmietaną, powstaje nam polewa czekoladowa, którą polewamy dowolnie wierzch wafli i posypujemy orzeszkami. 5. Kroimy na małe kawałki.
Gotowe. 7. Smacznego