Do góry

Desery Przepis na:

Wafle przekładane

Wafle przekładane

Autor:

Przepisów i artykułów: 134 Ocena: 1091

Dodano:

Odsłon: 21339

Tylko dwa składniki a efekt WOW . Czym zaskoczycie gości ?

Składniki

  • 2 opakowania wafli
  • 2 puszki masy krówkowej
5-6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Wafle przekładane

Przygotowanie

  1. Polecam masę krówkową firmy bakalland . Smak doskonały,naturalny nie przesłodzony z waflami tworzą fajną spójność .
    https://bakalland.pl/produkt/bakalland/bakalie/dodatki-do-wypiekow/masa-krowkowa-o-smaku-tradycyjnym/

    2 puszki masy krówkowej wystarczają na jedno opakowanie wafli . Każdy tafel wafla smarujemy masą . Bez masy zostawiamy górę , czyli ostatnią warstwę wafli . Potrzebujemy ostry nóż , najlepiej taki do krojenia chleba . Złożoną stertę słodkości kroimy w dowolne wzory .

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń