Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno nie robiłem andruta. Ten powstał przy wykorzystaniu przepisu na masę z galaretką wiśniową, autorstwa - Justitako, i moją konfiturą żurawinową.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34975
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18224
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34975
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 18224
Składniki
Margarynę rozpuściłem, dodałem cukier, na dość dużym gazie roztopiłem cukier, czesto mieszałem. Wystudziłem, dodałem śmietanę, zagotowałem. Zdjąłem z ognia i dodałem dwie galaretki. Całość dokładnie wymieszałem i pozostawiłem do ostygnięcia.
Kiedy masa zgęstniała, posmarowałem wafle konfiturą i masą. Wstawiłem do lodówki na noc, ( wafle warto obciążyć ).