Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis z zeszytu mojej mamy, ma chyba z 20 lat i pamiętam jak moja mama robiła wafle przekładane galaretką na bazie śmietany. Smak niepowtarzalny i smakuje całkowicie inaczej niż wszystko co do tej pory jedliście.
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 27
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2268
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 161
Składniki
Masło rozuść z cukrem i śmietaną w rondelku. Gdy masa się zagotuje, zdejmij z palnika i dodaj galaretkę. Wszystko energicznie wymieszaj. Odstaw na bok do wystudzenia.
Wafle przełóż masą (wystarczy cienka warstwa) i przekładaj do momentu wyczerpania masy wiśniowej. Możesz wybrać inną galaretką, sądzę że świetnie sprawdzi się również galaretka agrestowa i cytrynowa. Gdy masa z galaretki zbyt mocno się zetnie możesz ją trochę podgrzać, by łatwiej się smarowało.
Wafle dociśnij czymś ciężkim (najlepiej deskę półóż na gorę a na to coś ciężkiego by w miarę rozłożyć ciężar na cale wafle). Wafle przechowuj w lodówce. Powinny stężeć po około 1 godzinie od przełożenia.