Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wafle z kremem mlecznym to powrót do dzieciństwa, kiedy najprostsze desery były najlepszym wyborem do popołudniowej kawy.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4570
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1652
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2416
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4570
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1652
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 507
Składniki
Zagotuj mleko z cukrem pudrem w rondelku. Gdy się zagotuje, wsyp mielone orzechy i dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia.
Miękkie masło utrzyj mikserem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj przestudzoną masę orzechowo-mleczną, cały czas ucierając, aż uzyskasz jednolity krem.
Układaj wafle i krem na przemian, tworząc 5-6 warstw. Wierzch posyp wiórkami kokosowymi.
Odstaw na kilka godzin w chłodne miejsce, aby masa stężała, a wafle z kremem mlecznym zmiękły.