Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie pamięta z dzieciństwa wafli z masą z mleka w proszku? Dziś zrobiłam trochę inne, bo o smaku rumowym.
Jabłecznik można przygotowywać na wiele sposobów. W tej wersji nie ma on krus...
Odsłon: 24527
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 219
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 182
Ta roladka jest super propozycją na bardzo smaczną przekąskę. Nie jest trudna...
Odsłon: 219
Wspaniale przyprawiona jagnięcina, chrupka z zewnątrz a zarazem soczysta! Pom...
Odsłon: 182
Składniki
W garnku umieścić masło, cukier, cukier waniliowy i mleko. Zagotować. Gdy przestygnie, przekładamy do miski miksera i dodajemy stopniowo mleko w proszku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Następnie dodać kakao po łyżce. Na koniec dodać kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Masą posmarować wafel, przykryć kolejnym, znów posmarować, itd. Wafle przykryć folią aluminiową i obciążyć np. książkami. Po kilku godzinach pokroić ma małe wafelki. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aby wafle zmiękły.
Przepisy Desery
Desery
Tort na 18 -tkę.
Desery
Babka drożdżowa z czekoladą
Desery
Izaura - sernik mojej rodzinki
Desery
Drożdżówki z rabarbarem
Tort na 18 -tkę.
Tort przygotowany na ostatnią chwilę , prosty ze smacznym kremem śmietankowym...
Odsłon: 711
Babka drożdżowa z czekoladą
Szukasz pomysłu na wielkanocne ciasto, które będzie niebanalne, a jednocześni...
Odsłon: 2358