Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie pamięta z dzieciństwa wafli z masą z mleka w proszku? Dziś zrobiłam trochę inne, bo o smaku rumowym.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67371
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1827
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67371
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1827
Składniki
W garnku umieścić masło, cukier, cukier waniliowy i mleko. Zagotować. Gdy przestygnie, przekładamy do miski miksera i dodajemy stopniowo mleko w proszku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Następnie dodać kakao po łyżce. Na koniec dodać kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Masą posmarować wafel, przykryć kolejnym, znów posmarować, itd. Wafle przykryć folią aluminiową i obciążyć np. książkami. Po kilku godzinach pokroić ma małe wafelki. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aby wafle zmiękły.