Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie pamięta z dzieciństwa wafli z masą z mleka w proszku? Dziś zrobiłam trochę inne, bo o smaku rumowym.
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5042
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4865
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44972
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 604
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 279
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5042
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4865
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44972
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 604
Składniki
W garnku umieścić masło, cukier, cukier waniliowy i mleko. Zagotować. Gdy przestygnie, przekładamy do miski miksera i dodajemy stopniowo mleko w proszku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Następnie dodać kakao po łyżce. Na koniec dodać kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Masą posmarować wafel, przykryć kolejnym, znów posmarować, itd. Wafle przykryć folią aluminiową i obciążyć np. książkami. Po kilku godzinach pokroić ma małe wafelki. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aby wafle zmiękły.