Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Któż nie pamięta z dzieciństwa wafli z masą z mleka w proszku? Dziś zrobiłam trochę inne, bo o smaku rumowym.
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 7974
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 263
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 97
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2155
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 663
Składniki
W garnku umieścić masło, cukier, cukier waniliowy i mleko. Zagotować. Gdy przestygnie, przekładamy do miski miksera i dodajemy stopniowo mleko w proszku cały czas miksując na niewielkich obrotach. Następnie dodać kakao po łyżce. Na koniec dodać kilka kropel aromatu rumowego. Zmiksować. Masą posmarować wafel, przykryć kolejnym, znów posmarować, itd. Wafle przykryć folią aluminiową i obciążyć np. książkami. Po kilku godzinach pokroić ma małe wafelki. Włożyć do lodówki najlepiej na całą noc, aby wafle zmiękły.