Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak z lat 80-tych i 90-tych. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Wafle są pyszne. Spróbujcie!
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 434
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2241
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 434
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 2241
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38660
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1353
Składniki
Do garnka włożyć masło, cukier i wlać pół szklanki wody. Zagotować, aby wszystko się połączyło. Ostudzić. Do chłodnego tłuszczu dodawać stopniowo mleko w proszku. Po każdej porcji wymieszać. Gdy masa będzie gładka, dodać 3 łyżki kakao i ponownie wymieszać. Masą przekładać wafle. Złożowe wafle przykryć folią spożywczą, włożyć do lodówki i obciążyć np. książkami. Najlepiej smakują na drugi dzień.