Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak z lat 80-tych i 90-tych. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Wafle są pyszne. Spróbujcie!
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1403
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 387
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1403
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 387
Składniki
Do garnka włożyć masło, cukier i wlać pół szklanki wody. Zagotować, aby wszystko się połączyło. Ostudzić. Do chłodnego tłuszczu dodawać stopniowo mleko w proszku. Po każdej porcji wymieszać. Gdy masa będzie gładka, dodać 3 łyżki kakao i ponownie wymieszać. Masą przekładać wafle. Złożowe wafle przykryć folią spożywczą, włożyć do lodówki i obciążyć np. książkami. Najlepiej smakują na drugi dzień.