Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przysmak z lat 80-tych i 90-tych. Przepis pochodzi z zeszytu mojej mamy. Wafle są pyszne. Spróbujcie!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2837
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 65
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 212
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2837
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4213
Składniki
Do garnka włożyć masło, cukier i wlać pół szklanki wody. Zagotować, aby wszystko się połączyło. Ostudzić. Do chłodnego tłuszczu dodawać stopniowo mleko w proszku. Po każdej porcji wymieszać. Gdy masa będzie gładka, dodać 3 łyżki kakao i ponownie wymieszać. Masą przekładać wafle. Złożowe wafle przykryć folią spożywczą, włożyć do lodówki i obciążyć np. książkami. Najlepiej smakują na drugi dzień.