Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2572 Ocena: 19748
Dodano: 23.01.2021
Odsłon: 12089
> 6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Przygotowanie:
Trzy galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia.
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i zacisnąć obręcz. Następnie dno tortownicy wyłożyć biszkoptami (w razie potrzeby dociąć aby dno było dokładnie wyłożone) Twaróg zmiksować z cukrem pudrem na gładką masę. Miksując dodać tężejącą galaretkę. Zimną śmietanę ubić na sztywno, dodać do masy serowej i wymieszać dokładnie łyżką. Po czym wylać do tortownicy i wstawić do lodówki na około 2 godziny. W międzyczasie przygotować galaretkę agrestową do dekoracji według przepisu na opakowaniu. Gruszki obrać, pokroić w plasterki o grubości 0,5 cm i wycinać serduszka (lub inne kształty). Następnie wyciętymi serduszkami z gruszek przystroić górę sernika, po czym zalać tężejącą galaretką. Wstawić do lodówki i najlepiej podawać następnego dnia. SMACZNEGO.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

Dariusz-D 23 styczniaZgłoś do usunięcia
Nie czekam na Walentynki, zjem od razu i bardzo dziękuję :-))1 Kto głosował? | Odpowiedz