Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 168 Ocena: 5128
Dodano: 20.02.2012
Odsłon: 18439
> 6 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
biszkopt: ubic bialka, jak beda prawie sztywne dodac cukier, ubic az sie rozpusci. dodawac po 1 zoltku i krotko miksowac. dodac make zmieszana z proszkiem, wymieszac drewniana lyzka. dodac kakao wymieszac, wylac do wysmarowanej olejem blaszki, piec ok 15 min w 180 stopniach. (jesli ktos lubi wilgotne ciasta, mozna nasaczyc np. slodka kawa)
krem: z mleka odlac 1 szklanke, w tym rozrobic obie maki. pozostale mleko zagotowac z cukrami, jak zacznie wrzec wlac rozrobione maki i ugotowac budyn. budyn wystudzic. zmiksowac margaryne na puch, powoli dodawac zimny budyn, miksowac.
polewa: 200 g czekolady 4 lzki oleju 4 lyzki mleka- wszystko podgrzac do rozpuszczenia. na biszkoptwylozyc krem, na krem rozpuszczona czekolade, wstawic do lodowki na ok 2h.
Na skróty
Komentarze do przepisu (4)

anetaa26 21 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
ja raz zrobilam krem z gotowych budyni, ale sie rozlewal- ten jest gesty, taki jaki byc powinien :) mozna dodawac rozne aromaty wtedy zmienimy jego smak :)0 Kto głosował? | Odpowiedz

ik-a 20 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Wygląda pysznie. Już w ulubionych :-) Goramarcina, polecam taki właśnie budyń zrobiony samodzielnie. Niczym nie ustępuje w smaku temu kupnemu jeśli oczywiście pamięta się o cukrze waniliowym, nie jest pracochłonny, i na pewno zdrowszy od tego ze sklepu. Pozdrawiam :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 20 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
Najbardziej zaciekawił mnie krem - robię z gotowych budyni ,ale coś ostatnio mi nie wychodzi - wypróbuję twój i nawet nigdy nie pomyślałam,że mogę budyń zrobić sama .Dzięki ci za inspiracje0 Kto głosował? | Odpowiedz

Wiolcia02 20 lutego 2012Zgłoś do usunięcia
mniaaam!1 Kto głosował? | Odpowiedz