Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne, mieciutkie i kaloryczne ;)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 766
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424980
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 766
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424980
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10690
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336968
Składniki
biszkopt: ubic bialka, jak beda prawie sztywne dodac cukier, ubic az sie rozpusci. dodawac po 1 zoltku i krotko miksowac. dodac make zmieszana z proszkiem, wymieszac drewniana lyzka. dodac kakao wymieszac, wylac do wysmarowanej olejem blaszki, piec ok 15 min w 180 stopniach. (jesli ktos lubi wilgotne ciasta, mozna nasaczyc np. slodka kawa)
krem: z mleka odlac 1 szklanke, w tym rozrobic obie maki. pozostale mleko zagotowac z cukrami, jak zacznie wrzec wlac rozrobione maki i ugotowac budyn. budyn wystudzic. zmiksowac margaryne na puch, powoli dodawac zimny budyn, miksowac.
polewa: 200 g czekolady 4 lzki oleju 4 lyzki mleka- wszystko podgrzac do rozpuszczenia. na biszkoptwylozyc krem, na krem rozpuszczona czekolade, wstawic do lodowki na ok 2h.