Do góry

Desery Przepis na:

Waniliowe gofry na maślance

Waniliowe gofry na maślance

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 1424

Dodano:

Odsłon: 2143

Chrupiące, pachnące wanilią i z ulubionymi dodatkami gofry. Idealne na śniadanie lub deser dla całej rodziny.

Składniki

  • 375 ml maślanki
  • 200 g mąki (u mnie jaglana)
  • 125 ml mleka
  • 5 łyżek skrobi ziemniaczanej
  • 5 łyżek skrobi ziemniaczanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • kilka kropel aromatu waniliowego lub laski wanilii
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. W jednej misce mieszamy maślankę, mleko, olej i żółtka. W drugiej mąkę, skrobię, proszek do pieczenia i sodę. Białka ubijamy na sztywno

  2. Do mokrych składników dodajemy suche, aromat lub laskę wanilii i na koniec ubite białka. Mieszamy (ja zrobiłam to ręcznie) do dokładnego połączenia i pieczemy gofry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń