Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z brzoskwiniami to bardzo efektowny i smaczny dodatek do popołudniowej kawy lub herbaty. Smacznego.
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 114
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 112
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 227
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 282
Fajnie jest czasami troszkę zaskoczyć rodzinę.
Odsłon: 114
JEŻELI CHCEMY DOBRZE UMRZEĆ, TO MUSIMY DOBRZE ŻYĆ - MOTTO VINCENZA PRIESSNITZ...
Odsłon: 112
Troszkę inna odmiana klasycznego spaghetti. Zapraszam do spróbowania. :)
Odsłon: 227
Niebo na podniebieniu! Chrupiące z zewnątrz i pełne aromatu w środku. Sposób...
Odsłon: 282
Składniki
Brzoskwinie obrać, podzielić na połówki, usunąć pestki. Mąkę przesiać, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem, posiekać z masłem. Dodać żółtko, sok z cytryny, cukier z wanilią, śmietanę i zagnieść ciasto. Zawinąć w folię i schłodzić w lodówce przez 20 minut.
Następnie rozwałkować, wylepić foremki, nakłuć widelcem, posypać startymi biszkoptami. Ułożyć połówki brzoskwiń, posypać cukrem z wanilią. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 20-30 minut. Upieczone ostudzić, wyjąć z foremek.
Zimną śmietanę z cukrem pudrem i śmietan fix ubić na sztywną pianę.
Napełnić szprycę cukierniczą, ozdobić zimne babeczki.
Ułożyć świeże maliny i płatki migdałowe.