Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podtrzymanie pięknej pogody i nastroju, małe co nieco do kawki lub herbatki :)
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2912
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 990
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1110
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2912
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 990
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1110
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 277
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2845
Składniki
Ucieramy jajka z margaryną i cukrem, dodajemy obie mąki, olej, proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie ucieramy, dzielimy na cztery porcje, ja w małe miseczki. Jedną zostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy budyń wiśniowy ( ja dodatkowo dodałam odrobinkę barwniku bo mój budyń był jakiś blady:) ). Do trzeciej dodajemy mak, a do ostatniej kakao. W każdej miseczce dokładnie mieszamy ciasto.
Do formy na babeczki wkładamy papierowe foremki, na dno wkładamy łyżeczkę białego ciasta, następnie łyżeczkę ciasta czerwonego, na to ciasto z makiem i na koniec ciasto z kakao.
Wstawiamy do piekarnika na 25 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy lukrem, czekoladą roztopioną, dekorujemy według upodobań.
SMACZNEGO