Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na podtrzymanie pięknej pogody i nastroju, małe co nieco do kawki lub herbatki :)
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10411
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423626
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10411
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336745
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4286
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423626
Składniki
Ucieramy jajka z margaryną i cukrem, dodajemy obie mąki, olej, proszek do pieczenia i ocet. Dokładnie ucieramy, dzielimy na cztery porcje, ja w małe miseczki. Jedną zostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy budyń wiśniowy ( ja dodatkowo dodałam odrobinkę barwniku bo mój budyń był jakiś blady:) ). Do trzeciej dodajemy mak, a do ostatniej kakao. W każdej miseczce dokładnie mieszamy ciasto.
Do formy na babeczki wkładamy papierowe foremki, na dno wkładamy łyżeczkę białego ciasta, następnie łyżeczkę ciasta czerwonego, na to ciasto z makiem i na koniec ciasto z kakao.
Wstawiamy do piekarnika na 25 minut i pieczemy w 180 stopniach do suchego patyczka. Po upieczeniu polewamy lukrem, czekoladą roztopioną, dekorujemy według upodobań.
SMACZNEGO