Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbować ;). Jest kremowy, mocno czekoladowy i słodki dzięki dodatkowi daktyli. Jest idealny dla wegetarian i wegan (pod warunkiem użycia wegańskiej czekolady).
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117572
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8152
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1832
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1408
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117572
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8152
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3049
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1832
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1408
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 30 minut. Po tym czasie odcedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. Tofu jedwabiste miksujemy z daktylami. Dodajemy czekoladę i kakao, miksujemy na gładką masę. Masę rozkładamy do miseczek lub pucharków. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem dekorujemy owocami - najlepiej sprawdzą się kwaśniejsze owoce (maliny, granat, jeżyny), aby przełamać słodycz deseru.