Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbować ;). Jest kremowy, mocno czekoladowy i słodki dzięki dodatkowi daktyli. Jest idealny dla wegetarian i wegan (pod warunkiem użycia wegańskiej czekolady).
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424744
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4705
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424744
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10616
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336915
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4705
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 30 minut. Po tym czasie odcedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. Tofu jedwabiste miksujemy z daktylami. Dodajemy czekoladę i kakao, miksujemy na gładką masę. Masę rozkładamy do miseczek lub pucharków. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem dekorujemy owocami - najlepiej sprawdzą się kwaśniejsze owoce (maliny, granat, jeżyny), aby przełamać słodycz deseru.