Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbować ;). Jest kremowy, mocno czekoladowy i słodki dzięki dodatkowi daktyli. Jest idealny dla wegetarian i wegan (pod warunkiem użycia wegańskiej czekolady).
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36611
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3378
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 496
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2817
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36611
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3378
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 496
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2817
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 30 minut. Po tym czasie odcedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. Tofu jedwabiste miksujemy z daktylami. Dodajemy czekoladę i kakao, miksujemy na gładką masę. Masę rozkładamy do miseczek lub pucharków. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem dekorujemy owocami - najlepiej sprawdzą się kwaśniejsze owoce (maliny, granat, jeżyny), aby przełamać słodycz deseru.