Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbować ;). Jest kremowy, mocno czekoladowy i słodki dzięki dodatkowi daktyli. Jest idealny dla wegetarian i wegan (pod warunkiem użycia wegańskiej czekolady).
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25783
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2836
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25783
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2836
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1343
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem na 30 minut. Po tym czasie odcedzamy. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. Tofu jedwabiste miksujemy z daktylami. Dodajemy czekoladę i kakao, miksujemy na gładką masę. Masę rozkładamy do miseczek lub pucharków. Wkładamy do lodówki na co najmniej godzinę. Przed podaniem dekorujemy owocami - najlepiej sprawdzą się kwaśniejsze owoce (maliny, granat, jeżyny), aby przełamać słodycz deseru.