Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny wegański przepis! Ostatnio były wegańskie pyszne batoniki z 4 składników a dzisiaj prosty przepis na pyszne kuleczki daktylowo – sezamowe. Te niesamowicie smaczne słodycze są bez cukru, słodycz pochodzi wyłącznie z daktyli. Pora zrobić zapas daktyli i po kolei próbować przepisów na zdrowe słodkości. Suszone daktyle i pasta tahini to produkty, które często pojawiają się w moich przepisach, więc nie musisz się martwić, że ich nie wykorzystasz.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1154
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 558
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10031
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1154
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11549
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 558
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. godziny (można dłużej). Płatki i len mielimy. Daktyle bez wody blendujemy z pastą tahini. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Możemy masę włożyć do lodówki na godzinę lub dłużej, wtedy będzie łatwiej formować kulki. Z masy formujemy kuleczki (mi wyszło 16 sztuk). Obtaczamy w sezamie (można go wcześniej uprażyć). Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)