Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny wegański przepis! Ostatnio były wegańskie pyszne batoniki z 4 składników a dzisiaj prosty przepis na pyszne kuleczki daktylowo – sezamowe. Te niesamowicie smaczne słodycze są bez cukru, słodycz pochodzi wyłącznie z daktyli. Pora zrobić zapas daktyli i po kolei próbować przepisów na zdrowe słodkości. Suszone daktyle i pasta tahini to produkty, które często pojawiają się w moich przepisach, więc nie musisz się martwić, że ich nie wykorzystasz.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113053
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 429
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 776
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 576
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. godziny (można dłużej). Płatki i len mielimy. Daktyle bez wody blendujemy z pastą tahini. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Możemy masę włożyć do lodówki na godzinę lub dłużej, wtedy będzie łatwiej formować kulki. Z masy formujemy kuleczki (mi wyszło 16 sztuk). Obtaczamy w sezamie (można go wcześniej uprażyć). Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)