Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejny wegański przepis! Ostatnio były wegańskie pyszne batoniki z 4 składników a dzisiaj prosty przepis na pyszne kuleczki daktylowo – sezamowe. Te niesamowicie smaczne słodycze są bez cukru, słodycz pochodzi wyłącznie z daktyli. Pora zrobić zapas daktyli i po kolei próbować przepisów na zdrowe słodkości. Suszone daktyle i pasta tahini to produkty, które często pojawiają się w moich przepisach, więc nie musisz się martwić, że ich nie wykorzystasz.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 301
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11111
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3654
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1247
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 301
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11111
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3654
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1247
Składniki
Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. godziny (można dłużej). Płatki i len mielimy. Daktyle bez wody blendujemy z pastą tahini. Wszystkie składniki mieszamy w miseczce. Możemy masę włożyć do lodówki na godzinę lub dłużej, wtedy będzie łatwiej formować kulki. Z masy formujemy kuleczki (mi wyszło 16 sztuk). Obtaczamy w sezamie (można go wcześniej uprażyć). Przechowujemy w lodówce. Smacznego :)