Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24916
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 99
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24916
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 99
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w tem.180 st.C na złoty kolor ok.35 mim.
Kaszę mannę gotować na mleku ciągle mieszając. Przykryć folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia. Masło ucierać z cukrem i wystudzoną kaszą manną, dodając stopniowo sok i skórkę z cytryny.
Ciasto przekroić na dwa lub trzy płaty, przełożyć masą . Wierzch ciasta i boki też posmarować masą.
Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać masło , cukier i olejek migdałowy. Gotową posypką obsypać wierzch i boki ciasta. SMACZNEGO!