Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3743
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2092
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5534
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5552
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w tem.180 st.C na złoty kolor ok.35 mim.
Kaszę mannę gotować na mleku ciągle mieszając. Przykryć folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia. Masło ucierać z cukrem i wystudzoną kaszą manną, dodając stopniowo sok i skórkę z cytryny.
Ciasto przekroić na dwa lub trzy płaty, przełożyć masą . Wierzch ciasta i boki też posmarować masą.
Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać masło , cukier i olejek migdałowy. Gotową posypką obsypać wierzch i boki ciasta. SMACZNEGO!