Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 895
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4527
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1146
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 512
Składniki
Jajka zmiksować z cukrem. Dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i wymieszać. Ciasto wyłożyć do tortownicy z kominkiem wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą. Piec w tem.180 st.C na złoty kolor ok.35 mim.
Kaszę mannę gotować na mleku ciągle mieszając. Przykryć folią aluminiową i odstawić do wystygnięcia. Masło ucierać z cukrem i wystudzoną kaszą manną, dodając stopniowo sok i skórkę z cytryny.
Ciasto przekroić na dwa lub trzy płaty, przełożyć masą . Wierzch ciasta i boki też posmarować masą.
Płatki owsiane uprażyć na patelni, dodać masło , cukier i olejek migdałowy. Gotową posypką obsypać wierzch i boki ciasta. SMACZNEGO!