Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna babka idealna na Wielkanoc i nie tylko.
forma do babki
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 235
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 527
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 714
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 219
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6098
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 235
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 527
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 714
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 219
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6098
Składniki
Herbatę zaparzyć w 1 szklance wody. Dodać rodzynki i pozostawić aż ostygnie. Masło utrzeć z cukrem. Następnie dodawać po jednym żółtku. Rodzynki odcedzić i oprószyć mąką. Gdy masło z cukrem i żółtkami będzie utarte dodać skórkę z cytryny, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną i wlać herbatę. Zmiksować na gładką masę. Na końcu dodać rodzynki i wymieszać. Formę do babki wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wlać przygotowane ciasto. Piec ok. 1 godz. w temp. 180ºC. Gdy babka ostygnie, wyjąć ją z formy i oprószyć cukrem pudrem.