Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i aromatyczna babka przygotowana na białkach. Jeśli czasem zostają Ci same białka to można je zamrozić a potem przygotować takie pyszne ciacho nie tylko na Wielkanoc
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31002
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3676
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5376
Składniki
Białka ubić na sztywno, powoli dodawać cukier. Następnie ostudzoną roztopioną margarynę i letnie mleko. Mąkę z proszkiem dodawać powoli mieszając by nie powstały grudki. Dodać aromaty wg uznania( u mnie ok. 1/3 buteleczki) i bakalie, które uprzednio oprószyć mąką, by nie opadły na dno.Wszystko dokładnie wymieszać i wylać do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec w temp. 170 st. przez ok. 1 godz.