Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i pyszna!
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 877
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1704
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 131
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 877
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1704
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4080
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 131
Składniki
Pomarańcze sparzyć, osuszyć, otrzeć skórkę.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając wbijać po jajku, następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, otartą skórkę pomarańczową, olejek pomarańczowy.
Formę natłuścić, wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto.
Piec 1 godzinę w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza.
Ostudzoną babkę wyjąć z formy, udekorować lukrem (ja kupiłem gotowy kolorowy niebieski i żółty lukier, który efektownie wygląda) i kandyzowaną skórką pomarańczową.