Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przygotowaniu i pyszna!
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100313
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5815
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 100313
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1962
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5816
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5815
Składniki
Pomarańcze sparzyć, osuszyć, otrzeć skórkę.
Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Dalej ucierając wbijać po jajku, następnie stopniowo dodawać przesianą mąkę, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, otartą skórkę pomarańczową, olejek pomarańczowy.
Formę natłuścić, wysypać bułką tartą. Przełożyć ciasto.
Piec 1 godzinę w piekarniku w 180 stopniach Celsjusza.
Ostudzoną babkę wyjąć z formy, udekorować lukrem (ja kupiłem gotowy kolorowy niebieski i żółty lukier, który efektownie wygląda) i kandyzowaną skórką pomarańczową.