Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest aromatyczna i wilgotna, zachowuje świeżość przez kilka dni.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10312
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2944
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2037
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 781
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10312
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2944
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2037
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 781
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj biały ser, skórkę z cytryny, a następnie pojedynczo jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do masy serowej. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Blaszkę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej masę. Piecz około 40-50 min. w temp. 170 stopni.
Po wystudzeniu wierzch posyp cukrem pudrem lub polej lukrem według uznania.