Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest aromatyczna i wilgotna, zachowuje świeżość przez kilka dni.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 31
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 669
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj biały ser, skórkę z cytryny, a następnie pojedynczo jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do masy serowej. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Blaszkę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej masę. Piecz około 40-50 min. w temp. 170 stopni.
Po wystudzeniu wierzch posyp cukrem pudrem lub polej lukrem według uznania.