Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest aromatyczna i wilgotna, zachowuje świeżość przez kilka dni.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52046
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 133
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52046
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 133
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj biały ser, skórkę z cytryny, a następnie pojedynczo jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do masy serowej. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Blaszkę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej masę. Piecz około 40-50 min. w temp. 170 stopni.
Po wystudzeniu wierzch posyp cukrem pudrem lub polej lukrem według uznania.