Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babka jest aromatyczna i wilgotna, zachowuje świeżość przez kilka dni.
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34840
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 344
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 225
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 34840
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 187
Składniki
Masło utrzyj z cukrem na puszystą masę, dodaj biały ser, skórkę z cytryny, a następnie pojedynczo jajka. Mąkę wymieszaj z proszkiem, dodaj do masy serowej. Dokładnie wymieszaj do połączenia składników. Blaszkę na babkę z kominem wysmaruj masłem i posyp bułką tartą. Przelej masę. Piecz około 40-50 min. w temp. 170 stopni.
Po wystudzeniu wierzch posyp cukrem pudrem lub polej lukrem według uznania.