Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto "kisielowiec" idealne na wielkanocny stół. Prosty przepis, tylko kilka składników!
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 607
Mega czekoladowe ciasto z chrupiącą, pistacjową warstwą w dubajskim stylu. Ca...
Odsłon: 607
Składniki
Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. W oddzielnej misce miksujemy jajka ze słodzikiem.
Do zmiksowanych jaj porcjami dodajemy suche składniki. Delikatnie mieszamy.
Na koniec do masy dodajemy roztopione i wystudzone masło. Mieszamy do połączenia się składników.
Masę przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu (do momentu, aż wyciągnięty z ciasta patyczek będzie suchy).
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!