Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto "kisielowiec" idealne na wielkanocny stół. Prosty przepis, tylko kilka składników!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2683
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 6913
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 358
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13404
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2683
Składniki
Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. W oddzielnej misce miksujemy jajka ze słodzikiem.
Do zmiksowanych jaj porcjami dodajemy suche składniki. Delikatnie mieszamy.
Na koniec do masy dodajemy roztopione i wystudzone masło. Mieszamy do połączenia się składników.
Masę przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu (do momentu, aż wyciągnięty z ciasta patyczek będzie suchy).
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!