Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znane ciasto "kisielowiec" idealne na wielkanocny stół. Prosty przepis, tylko kilka składników!
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21628
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 15
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 14
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21628
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 79
Składniki
Mąkę, kisiel i proszek do pieczenia przesiewamy przez sitko. Dodajemy szczyptę soli. Mieszamy. W oddzielnej misce miksujemy jajka ze słodzikiem.
Do zmiksowanych jaj porcjami dodajemy suche składniki. Delikatnie mieszamy.
Na koniec do masy dodajemy roztopione i wystudzone masło. Mieszamy do połączenia się składników.
Masę przelewamy do podłużnej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez około 50 minut w 180 stopniach bez termoobiegu (do momentu, aż wyciągnięty z ciasta patyczek będzie suchy).
Gotowe ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego!