Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami ciężko oprzeć się słodyczom, dlatego przychodzę do Was z odsieczą ;)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420288
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1710
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119745
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 420288
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1710
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119745
Składniki
Najpierw przygotowujemy ciasto parzone, w rondelku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli, gdy zacznie wrzeć wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno swobodnie odchodzić od powierzchni garnka odstawiamy do wystygnięcia. Wbijamy po kolei jajka i drewnianą łyżką mieszamy na jednolite ciasto. Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrąg. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 30 minut. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Studzimy i przekrawamy na pół. Wszystkie składniki kremu miksujemy razem. Przekładamy do rękawa i wyciskamy na ciasto. Przykrywamy górą i posypujemy migdałami z wierzchu. Smacznego!