Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami ciężko oprzeć się słodyczom, dlatego przychodzę do Was z odsieczą ;)
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28280
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 28280
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9630
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2139
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4130
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 821
Składniki
Najpierw przygotowujemy ciasto parzone, w rondelku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli, gdy zacznie wrzeć wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno swobodnie odchodzić od powierzchni garnka odstawiamy do wystygnięcia. Wbijamy po kolei jajka i drewnianą łyżką mieszamy na jednolite ciasto. Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrąg. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 30 minut. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Studzimy i przekrawamy na pół. Wszystkie składniki kremu miksujemy razem. Przekładamy do rękawa i wyciskamy na ciasto. Przykrywamy górą i posypujemy migdałami z wierzchu. Smacznego!