Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami ciężko oprzeć się słodyczom, dlatego przychodzę do Was z odsieczą ;)
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8801
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2408
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3825
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 689
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8801
Składniki
Najpierw przygotowujemy ciasto parzone, w rondelku zagotowujemy wodę z masłem i szczyptą soli, gdy zacznie wrzeć wsypujemy mąkę i szybko mieszamy. Ciasto powinno swobodnie odchodzić od powierzchni garnka odstawiamy do wystygnięcia. Wbijamy po kolei jajka i drewnianą łyżką mieszamy na jednolite ciasto. Przekładamy ciasto do rękawa cukierniczego i wyciskamy okrąg. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni z termoobiegiem i pieczemy około 30 minut. Po 5 minutach zmniejszamy temperaturę do 180 stopni. Studzimy i przekrawamy na pół. Wszystkie składniki kremu miksujemy razem. Przekładamy do rękawa i wyciskamy na ciasto. Przykrywamy górą i posypujemy migdałami z wierzchu. Smacznego!