Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna potrawa, jak zresztą wszystkie, wigilijne dania
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8686
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4676
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 755
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8686
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1276
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10309
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4676
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 755
Składniki
1. mam namoczyć w ciepłym mleku, lekko podgrzać (jeśli płynu będzie zbyt mało, uzupełnić ciepłą wodą), zostawić na noc, następnie dobrze odsączyć, zmielić 2 razy, 2. rodzynki i morele namoczyć, morele i orzechy pokroić, 3. w garnku rozpuścić masło, dodać miód i mak oraz bakalie, podgrzewać do połączenia składników, dodać aromat i w razie potrzeby cukier, 4. makaron ugotować, odcedzić, przelać wodą, połączyć z makiem, delikatnie wymieszać (jeśli potrawa jest zbyt sucha, można dodać odrobinę gotowanej wody) smacznego