Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie to święta jak nie ma zapachu piernika, pierniczków, ale czasami brak nam czasu, dlatego mam dla Was szybki, pyszny przepis ????
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10706
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6162
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5356
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13058
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4808
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sodę oraz kakao i dokładnie mieszamy.
2. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem razem cukrem, dodajemy żółtka i przyprawę do piernika.
4. Następnie cały czas miksując dodajemy na przemian po 2 łyżki pozostałe składniki, mąkę, margarynę, mleko i ponownie mąkę, margaryną, mleko aż do wyczerpania składników.
5. Na koniec ciasto łączymy z powidłami mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do formy. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu polewamy polewą. Czekoladę rozpuszczamy i mieszamy razem ze śmietaną.
8. Gotowe. 9. Smacznego.