Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jakie to święta jak nie ma zapachu piernika, pierniczków, ale czasami brak nam czasu, dlatego mam dla Was szybki, pyszny przepis ????
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24400
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 323
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Pulpety po zagrzebsku są wyjątkowo miękkie i rozpływają się w ustach. Zawdzię...
Odsłon: 24400
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 323
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 375
Składniki
1. Mąkę wsypujemy do miski, dodajemy sodę oraz kakao i dokładnie mieszamy.
2. Margarynę rozpuszczamy i studzimy. 3. Białka oddzielamy od żółtek, ubijamy mikserem razem cukrem, dodajemy żółtka i przyprawę do piernika.
4. Następnie cały czas miksując dodajemy na przemian po 2 łyżki pozostałe składniki, mąkę, margarynę, mleko i ponownie mąkę, margaryną, mleko aż do wyczerpania składników.
5. Na koniec ciasto łączymy z powidłami mieszając delikatnie łyżką i wylewamy do formy. 6. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 50 minut w 180°C.
7. Po upieczeniu polewamy polewą. Czekoladę rozpuszczamy i mieszamy razem ze śmietaną.
8. Gotowe. 9. Smacznego.