Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 465
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 183
Składniki
Miękkie masło miksujemy stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy, aż powstanie puszysty krem. Następnie dodajemy serek. Dalej miksując na najwyższych obrotach dodajemy po jednym jajku.
Na koniec stopniowo dodajemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mieszamy łyżką nie za długo tylko do połączenia się składników.
Ciasto przekładamy do posmarowanej masłem i posypanej np kaszą manną foremki. Babkę pieczemy ok 45-55 min w temp 160st do suchego patyczka