Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7868
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 296
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3102
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 592
Składniki
biszkopt: białka ubić na sztywno , dodać cukier i ubijać , dodać żółtka - ubijać, na koniec dodać mąkę i proszek oraz kakao . podzielić ciasto na dwie części, wlać ciasto na dużą blachę i upiec.
jeden biszkopt dać do foremki na niego wlać piankę przygotowaną z szklanki mleka . mleko ubijac aż zwiększy swoją objętość wtedy wlac do niego zimna płynną galaretkę gruszkową rozpuszczona w 0,5 szklanki wody,, gdy pianka zastygnie zalać to wiśniami z galeretką, których galaretka jest rozpuszczona na szklance syropu wiśniowego i 2,5 szklanki wody, wstawic do lodówki niech zastygnie. przygotować piankę z mleka tak samo jak poprzednią z galaretką gruszkową i zalać wiśnie położyć na wierzch drugi biszkopt i polać go czekoladą rozpuszczoną na 2 łyżkach mleka i udekorować,