Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24857
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1303
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24857
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 87
Składniki
Wyściełamy papilotkami formę do muffinek. Ciastka kruszymy i dodajemy roztopione masło. Mieszamy i wykładamy do papilotek.
Wiśnie miksujemy blenderem na gładką masę. Do małej miseczki wlewamy ciepłą wodę. Wodę posypujemy żelatyną i zostawiamy na około 8 minut. W tym czasie żelatyna napęcznieje i powstanie nam swojego rodzaju galaretka.
Do sera dodajemy cukier i miksujemy następnie dodajemy wiśnie i na końcu żelatynę.
Masę serowo wiśniową przekładamy do zagłębień w formie. Wstawiamy do lodówki i chłodzimy ok. 2 godziny. a najlepiej całą noc
gdy serniczki stężeją przyozdabiamy bitą śmietaną