Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser dla dorosłych.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 152
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 793
Składniki
Sposób przygotowania: Brzoskwinie przekroić na pół, wyjąć pestki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu. Orzechy zmieszać z cukrem, wiśniówką i skórką cytrynową. Napełniamy otworki po pestkach, polewamy winem i zapiekamy przez 15 minut w średnio gorącym piekarniku. Możemy ozdobić dowolnie, np. bitą śmietaną lub serkiem homogenizowanym.