Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjne ciasto z gruszkami i powidłami śliwkowymi. Dodatek mascarpone sprawia, że ciasto jest wyjątkowo wilgotne.
Blacha do pieczenia 22x22cm
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16942
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24718
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16942
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 115
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 333
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 864
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24718
Składniki
Jajka ubijamy z cukrem, aż będą puszyste. Cały czas miksując dodajemy porcjami serek Mascarpone i olej, następnie mąki i proszek do pieczenia. Ciasto wykładamy do blaszki (ja używałam 22x22cm). Na górze układamy wydrążone połówki gruszek (wcześniej obranych). W miejsce wyciętych gniazd nasiennych wkładamy po łyżeczce powideł śliwkowych. Ciasto pieczemy w 170 stopniach przez 50 minut. Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem.