Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
włoskie ciasto z kremem mascarpone pieczonym. Wyszło coś pysznego i nieskomplikowanego w przygotowaniu. Kruche ciasto - miękkie na spodzie i chrupiące na wierzchu nadziewane kremem podobnym w smaku i aksamitności do budyniu.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 44
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 44
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 617
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 55
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 80
Składniki
masa Do miski wyłożyć mascarpone, dodać jajko, cukier, mąkę i cukier waniliowy, krótko zmiksować do połączenia się składników.
ciasto Do miski wsypać mąkę, dodać miękkie masło, jajko, cukier i proszek do pieczenia, zagnieść jednolite ciasto. Podzielić na 3 równe części. Dwie z nich wyłożyć na dno tortownicy o średnicy 20 cm. Posypać po wierzchu kropelkami czekolady. Wyłożyć masę z mascarpone, wyrównać. Pozostałe ciasto skubiąc po małym kawałku rozłożyć na całej powierzchni wierzchu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 45-50 minut do zrumienienia wierzchu.