Do góry

Desery Przepis na:

Włoskie rurki z kremem.

Włoskie rurki z kremem.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25486

Dodano:

Odsłon: 1034

Włoskie rurki z kremem zrobionym z bitej śmietany i serka mascarpone. Rurki takie jak z nad morza, przysmak z dzieciństwa.

Składniki

  • waflowe rurki 25 szt.
  • śmietana 36% 250 ml
  • serek mascarpone 25 dag
  • cukier puder 2 łyżki
  • cukier z wanilią 16 g
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Włoskie rurki z kremem.

Przygotowanie

  1. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Podczas miksowania dodajemy cukier z wanilią i cukier puder. Gdy śmietana ładnie się ubije stopniowo dodajemy serek mascarpone nadal miksując. Miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem napełniamy rękaw cukierniczy z dobraną końcówką i napełniamy waflowe rurki. Napełnione rurki wkładamy do pudełka i wkładamy do lodówki na 60 minut żeby krem zgęstniał.

    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń