Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie rurki z kremem zrobionym z bitej śmietany i serka mascarpone. Rurki takie jak z nad morza, przysmak z dzieciństwa.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115374
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1332
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 115374
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7857
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2965
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1332
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1221
Składniki
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Podczas miksowania dodajemy cukier z wanilią i cukier puder. Gdy śmietana ładnie się ubije stopniowo dodajemy serek mascarpone nadal miksując. Miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem napełniamy rękaw cukierniczy z dobraną końcówką i napełniamy waflowe rurki. Napełnione rurki wkładamy do pudełka i wkładamy do lodówki na 60 minut żeby krem zgęstniał. Smacznego !!!