Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoskie rurki z kremem zrobionym z bitej śmietany i serka mascarpone. Rurki takie jak z nad morza, przysmak z dzieciństwa.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5819
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 326
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5819
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 326
Składniki
Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno mikserem. Podczas miksowania dodajemy cukier z wanilią i cukier puder. Gdy śmietana ładnie się ubije stopniowo dodajemy serek mascarpone nadal miksując. Miksujemy do połączenia się składników. Gotowym kremem napełniamy rękaw cukierniczy z dobraną końcówką i napełniamy waflowe rurki. Napełnione rurki wkładamy do pudełka i wkładamy do lodówki na 60 minut żeby krem zgęstniał. Smacznego !!!