Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny placek z letnimi jabłkami, a tak potocznie ucierana szarlotka. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu tylko odpowiednie składniki trzeba mieć pod ręką. Placek po upieczeniu jest puszysty i delikatny, sam rozpływa się w ustach.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5300
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 849
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11729
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5061
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1315
Składniki
Cukier ucieramy z żółtkami do białości.
Do utartych żółtek dodajemy pokrojoną w plastry margarynę i dalej ucieramy.
Do utartej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, a następnie w dalej ucieramy.
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.
Masę delikatnie łączymy z białkami. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia średnią foremkę. Ciasto rozprowadzamy po całej blaszce.
Na cieście układamy obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych kawałki jabłek. Wielkość kawałków jabłek nie ma znaczenia to zależy tylko od was.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170'C przez około 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu powinno mieć złoto-brązowy kolor.
Jabłecznik możemy obsypać cukrem pudrem po wierzchu.
Smacznego !!!
;-D
;-)))