Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykwintny placek z letnimi jabłkami, a tak potocznie ucierana szarlotka. Ciasto szybkie i proste w wykonaniu tylko odpowiednie składniki trzeba mieć pod ręką. Placek po upieczeniu jest puszysty i delikatny, sam rozpływa się w ustach.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 876
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5937
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9765
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 876
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5937
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9765
Składniki
Cukier ucieramy z żółtkami do białości.
Do utartych żółtek dodajemy pokrojoną w plastry margarynę i dalej ucieramy.
Do utartej masy dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mleko, a następnie w dalej ucieramy.
Na końcu dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek.
Masę delikatnie łączymy z białkami. Ciasto przekładamy na wyłożoną papierem do pieczenia średnią foremkę. Ciasto rozprowadzamy po całej blaszce.
Na cieście układamy obrane i oczyszczone z gniazd nasiennych kawałki jabłek. Wielkość kawałków jabłek nie ma znaczenia to zależy tylko od was.
Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170'C przez około 50-60 minut. Ciasto po upieczeniu powinno mieć złoto-brązowy kolor.
Jabłecznik możemy obsypać cukrem pudrem po wierzchu.
Smacznego !!!
;-D
;-)))