Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, można upiec wcześniej, im dłużej leży, tym jest lepszy.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9547
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9547
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1097
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4429
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 182
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20809
Składniki
Margarynę utrzeć, dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru, ucierać. Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, połączyć. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem łyżką. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao.
Do dwóch wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 50 min w 180"