Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny, można upiec wcześniej, im dłużej leży, tym jest lepszy.
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7811
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1233
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1194
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7811
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2950
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1233
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1194
Składniki
Margarynę utrzeć, dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru, ucierać. Dodać olej i mąkę przesianą z proszkiem, połączyć. Ubić pianę z białek i delikatnie połączyć z ciastem łyżką. Ciasto podzielić na pół, do jednej dodać mąkę, do drugiej kakao.
Do dwóch wąskich foremek wysmarowanych tłuszczem i wysypanych bułką tartą nakładać na przemian ciasto jasne i ciemne. Piec ok 50 min w 180"