Do góry

Desery Przepis na:

Zakręcona czekolada

Zakręcona czekolada

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 478

Dodano:

Odsłon: 17700

Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady oraz masła orzechowego.

Składniki

  • 20 dag białej czekolady
  • 20 dag gorzkiej czekolady
  • 10 dag masła orzechowego
> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Oba rodzaje czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą czekoladę osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.

  2. Do białej czekolady dodajemy 4 dag masła orzechowego, a do gorzkiej 6 dag i dokładnie mieszamy.

  3. Płaską, formę (ja użyłam prostokątnej 17x19 cm) wykładamy papierem do pieczenia.


  4. Ciemną masę wylewamy i wygładzamy. Na nią wylewamy jasną i mieszamy trzonkiem łyżki, tworząc fantazyjne esy-floresy.



    Wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń