Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady oraz masła orzechowego.
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 888
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1708
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4089
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 148
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 888
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1708
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 4089
Danie, które lubi chyba każdy czyli kapusta duszona z przyprawami i z dodatki...
Odsłon: 148
Składniki
Oba rodzaje czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą czekoladę osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.
Do białej czekolady dodajemy 4 dag masła orzechowego, a do gorzkiej 6 dag i dokładnie mieszamy.
Płaską, formę (ja użyłam prostokątnej 17x19 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
Ciemną masę wylewamy i wygładzamy. Na nią wylewamy jasną i mieszamy trzonkiem łyżki, tworząc fantazyjne esy-floresy. Wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.