Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fantazyjnie zakręcona czekolada dla wielbicieli białej i gorzkiej czekolady oraz masła orzechowego.
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 312
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 15
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 456
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1211
Szybkie i pyszne danie z cukinią, kurczakiem i warzywami.
Odsłon: 312
Kwintesencja smaku jagnięciny i najlepsze danie z grilla.
Odsłon: 15
Smaczne danie z cukinią.
Odsłon: 456
Przepyszny i chrupiący schabowy podany z ziemniakami, koperkiem i sałatą z wł...
Odsłon: 1211
Składniki
Oba rodzaje czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą czekoladę osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.
Do białej czekolady dodajemy 4 dag masła orzechowego, a do gorzkiej 6 dag i dokładnie mieszamy.
Płaską, formę (ja użyłam prostokątnej 17x19 cm) wykładamy papierem do pieczenia.
Ciemną masę wylewamy i wygładzamy. Na nią wylewamy jasną i mieszamy trzonkiem łyżki, tworząc fantazyjne esy-floresy. Wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.