Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zatopiony jabłecznik, czyli pyszny placek z kawałkami jabłek zanurzonymi w cieście. Posypany posiekanymi orzechami lub migdałami lub jeśli lubicie cukrem pudrem.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 573
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3490
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 320
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 573
Składniki
Formkę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka obrać, pokroić na ćwiarki, wyjąć gniazda nasienne. Ostrym nożem naciąć kratkę na wierzchu jabłek, a następnie pokropić sokiem z cytryny, żeby nie ciemniały.
Masło utrzeć z cukrem, cukrem wanilinowym i solą na pianę. Następnie pojedynczo dodawać całe jajka, dalej ucierając na puszystą pianę.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i wymieszać z mielonymi migdałami. Dodać razem z 3- 4 łyżkami mleka do utartej masy jajeczno-maślanej.Lekko zamieszać, do połączenia się składników.
Ciasto przełożyć do foremki do pieczenia i wyrównać. Jabłka ułożyć na wierzchu i lekko wcisnąć w ciasto, posypać krokantem. Piec w nagrzanym piekarniku około 40 minut. Smacznego!